Sabah kahvaltımın olmazsa olmazı

Unu, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar çırpın. Ardından yumurtaları ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Krep karışımı hazır olduktan sonra teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin. Tavanın her tarafı yağlandıktan sonra, krep karışımından 1 kepçe alıp tavanızda gezdirin ve çok hızlı bir şekilde krep malzemelerini eşit yaymak için tavayı sağa sola eğin. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin ve krepinizi tabağa alın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayın. İçine peynir, sosis, tereyağı, reçel, kaymak v.b koyup sarılarak servis edilebilir.

güzel bir kahvaltılık olarak krepi tarif ettim..

krep

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s