Kahvaltılık cips tarifim!!

Kruton olarakta bilinen evde ekmek cipsi yapımı için sarmısağı iyice ezin. Baharatlarını atıp, yağı ekleyin ve karıştırın. Ekmekleri küp küp doğrayın. (Lavaş kullanırsanız; küçük üçgen şekillerde kesin.) Fırın tepsisine yayın. Üzerine hazırladığınız baharatlı ve yağlı sosu döküp ekmeklere iyice yedirerek harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kuruyana kadar kızartın. Kanepe olarak, atıştırmalık olarak, yanında hazırladığınız yoğurtlu sosunuzla servis yapın. Sevdiklerinize hem evde sağlıklı cips yapın, hemde ekmek israfını önleyin. İsterseniz fırından çıkardıktan sonra bir iki saat oda sıcaklığında bekletip kavanoza doldurun. Ağzını yağlı kağıtla kapatıp çorba ve salatalarınızda kullanmak üzere buzdolabında saklayabilirsiniz.

kahvaltılık cips

kahvaltılı kips tarifimi deneyebilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s