Pastamıza kek yapalım!!

Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Yumurtalar, vanilya ve şekeri hamur yoğurma kabına alıp köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Unlu karışımı ekleyip tahta kaşıkla düzgün bir hamur elde edinceye kadar alttan üste doğru karıştırın. Hazırladığınız hamuru 24 santim çapında kelepçeli bir kalıba veya yağlanmış borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 40-45 dakika kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz, kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Keki fırından alıp ılındıktan sonra kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz pasta kekini soğuduktan sonra enine iki veya üç eşit parçaya kesin. Yaş pasta kekiniz, pasta tabanınız hazır. İstediğiniz malzemeyle pastanızı yapabilirsiniz…

pasta keki

pasta kekinden bahsettik ;))

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s