Öğle arasında mercimek köftesi yerim

1) 1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayalım ve 1 litre su ile beraber ateşe koyalım.
2) Tencerenin kapağını aralık bırakalım.
3) Mercimekleri ezelim ve biraz sulu kalacak şekilde kaynatalım.
4) 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alalım.
5) Üzerine sulu mercimeği ekleyelim ve karıştıralım.
6) Kabın üzerini hava almayacak şekilde kapatalım.
7) Mercimekler şişene kadar 30-45 dakika kadar bekletelim.
8) Bu arada kuru soğanları yemeklik doğrayarak bir tavaya alalım.
9) 1 çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürelim.
10) Biber salçasını ve domates salçasını ekleyelim.
11) Karabiberi ve dilediğiniz kadar pulbiberi de ekleyip karıştıralım.
12) 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ekleyelim ve 1-2 taşım kaynatalım.
13) Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyelim.
14) Tüm malzemeyi karıştıralım ve kabın üzerini tekrar kapatalım.
15) Yeşil soğanı yıkayalım ve doğrayalım.
16) Maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyalım.
17) Bunları bir kenara koyalım. Derin kaptaki karışımınıza tuzu ekleyelim ve 10 dakika kadar yoğuralım.
18) Yoğurduğunuz köfte harcına kenarda bekleyen yeşillikleri ekleyelim.
19) Mercimek köftesini 2-3 dakika daha yoğuralım.
20) Harçtan cevizden az büyük parçalar koparalım ve avucunuzun içinde şekil verelim.
21) Servis tabağına marul veya roka dizelim köfteleri üzerlerine yerleştirin.

 

mercimek köfte

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s