08 eylül 2014 puf pasta tarifi

Puf-pasta

Malzemeler
 
  • Kek için;
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • kabartma tozu, vanilya
  • Muhallebisi için;
  • 75 gr. tereyağı
  • yarım su bardağı un
  • yarım kaşık nişasta
  • 1 su bardağından biraz eksik şeker
  • 1 paket vanilin
  • yarım litre süt
  • ayrıca; muz ve soğuk süt
Tarif
 
  • Kek için olan malzemeler karıştırılarak 175 derecelik fırında pişirilir.
  • Muhallebi için; margarin, un ve nişasta, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. Kalan malzemeler de eklenip krema kıvamına gelene kadar kaynatılır.
  • Kek pişince, hafif soğutulup çay bardağıyla kesilir. Artan kısımlar blenderla ufalanır ve geniş bir kaseye alınır.
  • Kesilen dairelerden biri alınıp soğuk süte batırılır. Üzerine bir parça muz dilimi ve 1 tatlı kaşığı muhallebi koyulur. Bu halde ufalanmış keklerin olduğu kasenin içine daldırılıp muhallebili kısım kek parçalarıyla kaplanır. Avuç içine alınarak şekli yuvarlatılır. Aynı işlem diğer keklere de uygulanır. Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.

Kaynak

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s