08 eylül 2014 sos tarifi

462520-3-4-263bd

Pesto, kökeni Kuzey İtalya’da bulunan Genova şehrine dayanan popüler bir sostur. Pesto’nun ana malzemesi fesleğendir. Ancak kurutulmuş domates veya kırmızı biberle yapılan pesto soslar da makarnana lezzet katabilir. Ana mantık sebzenin sarımsak, fıstık ve zeytinyağı ile püre haline getirilmesidir.
 
Marketlerde Pesto Sos çeşitleri satılmaktadır. Ancak mutfağında kendi hazırladığın taze Pesto Sos’un tadı farklıdır.
 
İşte sana taze olarak hazırlayacağın, istersen kavanoza koyarak günlerce buzdolabında saklayabileceğin bir Fesleğenli Pesto Sos tarifi. Tek yapman gereken aşağıdaki malzemeleri blender yardımıyla püre haline getirmek ve haşlanmış makarna ile karıştırmak.
 
Fesleğenli Pesto Sos için Malzemeler:
 
1-2 demet taze fesleğen (büyüklüğüne göre)
1 çay bardağı dolmalık fıstık
7-8 diş sarımsak
1 çay bardağı rende parmesan peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 çay kaşığı tuz

Kaynak

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s