Dana rosto

Dana-rosto

6 Kişilik
Dana rosto malzemeleri

1 kilogram dana kontrfile
2 kase küp küp doğranmış domates
1 tane orta boy soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Dana rosto tarifi
1) Doğranmış soğanımızı ve sarımsağımızı yarım çay bardağı sıvı yağın içinde pembeleşene kadar pişirelim.
2) Domatesimizi ilave edelim, yüksek ateşte sos haline gelene kadar pişirelim.
3) Tuz ve karabiber serpelim.
4) Eti mühürlemek için yarım çay bardağı sıvı yağı tavada kızdıralım.
5) Dana rostoluk eti koyalım çevirerek kızartalım.
6) Tavadan aldığımız eti birer santim aralıklarla (dilimler birbirinden ayrılmayacak şekilde) keselim.
7) Eti bir fırın kabına koyalım üzerini yağlı kağıtla kaplayalım.
8) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirelim.
9) Yağlı kağıdı çıkaralım, 10 dakika kadar pişirelim.
10) Fırından alalım. 10 dakika kadar dinlendirelim.
11) Dilimler halinde servis tabağına alalım, yanına patates püresi koyarak domates sosunu üzerinde gezdirelim.
12) İsterseniz ince kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Dana rosto besin değerleri
1 porsiyon Dana rosto, 777 kaloridir. 57.3g yağ, 7.5g karbonhidrat, 54.5g protein içerir.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s