Bitter Çikolatalı Cheesecake tarif

Bitter Çikolatalı Cheesecake

Bu tarifte un yok. Yumurtası, diğer standart cheesecake tariflerine göre daha az. İçinde bolca bitter çikolata var, yani kekinizi en az 4 saat buzdolabında tutarak servis edeceğinizi var sayarsak, çikolata burada tutucu ve keki sertleştirici görev de görüyor olacak. Yumurtaların akını ve sarısını ayrı ayrı kullanacağız. Böylece biraz daha köpüklü ve kabarık görüntülü olacak. Ben fotoğrafta gördüğünüz gibi minik silikon kalıplarda, tek lokmalık pişirmiştim, kalabalık misafirlerde açık büfe tarzı bir sunum hazırladığınızda, böylesi daha şık ve pratik oluyor. Tarif tek parça yapmak isterseniz, 22 cm’lik kalıp için uygundur. Taban için ben Eti negro bisküvi kullandım.
2 paket Eti negro bisküviyi 100 gr tereyağıyla beraber kırıntı kıvamına gelene kadar çekin. Bisküvinin içinde de kreması var, onun için az tereyağı ile kıvamı yakalamak kolay. Kırıntınızı kalıbınızın tabanına güzelce yayın, biraz daha iri kıyım bir kırıntı olacak, kaşıkla güzelce sıkıştırın.
500 gr pınar beyaz
50 gr yumuşa tereyağı
175 gr bitter çikolata (%65 kakao oranlı)
100 gr pudra şekeri
2 yumurta sarısı
2 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
Peynir ve tereyağını, mikser kabında, 1 dakika kadar yumuşak, homojen olana kadar çırpın. Pudra şekeri ve yumurta sarılarını ekleyin 1 dakika daha yüksek hızda çırpın. Çikolatanızı mikro dalga fırında veya bain-marie usulü eritin. Erimiş çikolatayı da karışıma ekleyin, 1 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını toz şekerle, yoğunlaşana kadar çırpın ama abartmayın, kesik kesik, parça parça olmasın, akışkan olmayan yoğun bir kıvam yeterli. Eğer çok sertleşir ve parçalanmaya başlarsa dünyanın sonu değil ama, çikolatalı karışıma karıştırırken zorlanırsınız. Çikolatalı karışımla kabaran yumurta akını kaşık veya spatula ile yavaşça birbirine karıştırın. Yumurta akı mümkünse kabarık kalmalı ki karışım köpük gibi olsun. Kalıba boşaltın 130 derecede 35-40 dakika pişirin. Fırından ortası yumuşak çıkacak, fazla pişirmeyin lütfen ortadan yarılmasın. Fırından çıkar çıkmaz, sivri uçlu bir bıçakla, keki kalıbın kenarından hafifçe sıyırın. 1-2 milim sıyırsanız yeter, kek soğurken küçülüp çekecek, bu hareket kekin kalıba yapışık kalıp ortadan yarılmasını engelleyebilir.
Üzerine beyaz çikolata damlatabilirsiniz, kırık fındık serpebilirsiniz, tabanı için yaptığınız kırıntının aynısını kek soğuyup sertleştikten sonra üzeri için de yapabilir çok bastırmadan üzerine 1 kat daha kırıntı koyabilirsiniz.
Normalde bu tarif mascarpone peyniriyle yapılıyor. Mascarpone peyniri, içinde %60 üzerinde yağ olan koyu krema kıvamında bir peynir. Kremanın içine sitrik asit yani limon suyu ilavesiyle kaynatarak mascarpone yapılıyor, ama burada önemli olan içindeki yağ oranı. Bu yüzden krem peynirle verdiğim tarife 50 gr kadar tereyağı ilavesi yaptım. Mascarpone ile yaparsanız yağı koymayın.

Kaynak: pastaciozgekose

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s